Herstel uw frozen shoulder met thuisoefeningen

Van een frozen shoulder weet men nog niet exact wat het is en hoe het ontstaat. Wel weet met dat het gaat om een verschrompeling van het gewrichtskapsel van de schouder en zo zorgt het voor pijn en bewegingsbeperkingen ter hoogte van de schoudergordel. Een frozen shoulder kan manueel behandeld worden door een osteopaat, kinesist/fysiotherapeut, chiropractor of andere manuele therapieën, maar oefentherapie dient steeds deze behandelingen te ondersteunen. Om zo snel mogelijk van uw frozen shoulder verlost te geraken is het dus essentieel om thuis zoveel mogelijk te oefenen.

Maar welke oefeningen moet u juist doen en in welke fase van de revalidatie? Dat wordt duidelijk in deze cursus. Door een 5-stappenprotocol dat ik opmaakte met welke oefeningen u kan doen in welke fase van de revalidatie. Deze cursus doorloopt alle 3 de fasen van een frozen shoulder en geeft daarbij de geschikte oefeningen. Mobilisatie-oefeningen, stretchings, kracht- en stabilisatie-oefeningen worden aangeleerd om u te helpen zelf uw frozen shoulder onder handen te nemen. Op deze manier heeft u de juiste tools in handen om uw frozen shoulder zelf aan te pakken. Zowel uw schouder als uw portemonnee zullen u dankbaar zijn.

De oefeningen worden aangeleerd door Mathias Van Den Broeck. Hij studeerde in 2017 af als master in de kinesitherapie (fysiotherapie) aan de KU Leuven en in 2021 eveneens als master in de Osteopathie aan Buckinghamshire New University.

LEARN MORE!

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *